Arkiv:  2013  2011 | 2010 |  2009 |  2008 |  2007|  2006 |  2005 |  2004

2013-09-01

Coco gör det!!!

"Coco" Haute Coutur Out of Africa, Faraolands franska prinsessa upprepar sin brors bragd och blir BIS valp på SKK's minnesutställning på Solvalla. Nu är båda syskonen kvalificerade till Puppy Of The Year!


"Coco" Haute Coutur Out of Africa vet precis hur det går till och travar rutinerat till sig BIS-vinsten.

2013-08-31

Valpar!

Vackra JRus CH, JClub Vinner Faraoland Black Monarch Evonty har blivit pappa till fyra tikvalpar på Kennel Evonty i Vladivostok. Stort grattis, det ska bli väldigt roligt att följa tjejernas utveckling!

2013-08-24 & 25

Coco på äventyr på Gotland

"Coco" Haute Coutur Out of Africa fick följa med Jenny och dalmatinerna till Visby på tvådagars utställning och blev BIR valp båda dagarna. Tack Jenny för perfekt handling som alltid!


"Coco" Haute Coutur Out of Africa i soliga Visby.

2013-08-18

SKK's internationella utställning i Eskilstuna, en framgångssaga för Faraoland!

Faraolands hundar gillade verkligen utställningen i Eskilstuna i år och det visade sig på de fina resultaten.

Lily visar att hon har rörelser utöver det vanliga och blir först BIR för att sedan gå vidare och bli BIG 3.


"Lily" Faraoland Hd Street Glide BIG 3.

Övriga tikar från Faraoland med fina placeringar var "Lexi" Chagmas Rose To Faraoland som blev andra bästa tik och "Lilja" Faraoland Treasure Of The Rainbow som blev fjärde bästa tik. Grabbarna var inte sämre de med "Kenzo" Faraoland Xellent Example som andra bästa hane och Faraoland Kenzo Power blev fjärde bästa hane.

2013-08-17

Ungdomarna visar vägen!

Årets utställning i Norrköping var ungdomarnas dag. "Coco" Haute Coutur Out of Africa blir BIR och vinner over sin bror "Happy" Happy New Year Out of Africa som blir BIM. "Coco" Haute Coutur Out of Africa travar sedan vidare och blir BIS 3!


Jenny och "Coco" Haute Coutur Out of Africa i stora ringen på väg mot BIS 3

2013-08-17 & 18

Framgångar på Bornholms internationella utställning

"Julle" Faraoland Swedich Design och "Missy" Hazhart Miss Chevious gjorde ytterligare ett besök utomlands, denna gång i Danmark. Framgångarna lät inte vänta på sig och helgen resulterade i två danska cert för "Julle" Faraoland Swedich Design och BIR, cert, cacib och två nya titlar, Dansk och Nordisk champion för "Missy" Hazhart Miss Chevious.


Rosettskörden efter första dagen.

2013-08-12


Framgångar i England!

Även i England är det bra tider för Faraolands hundar när "Erik" Faraoland Volvo Amazon tar sitt andra Cert på Bournmouth under domare Sharon Rossiter.


Arkivbild på "Erik" Faraoland Volvo Amazon

2013-08-10

BIS valp på Askersunds nationella utställning!

Ännu en utställningshelg till ända där Faraoland och Barkless visat att det är på toppen som våra hundar ska befinna sig.

"Happy" Happy New Year Out of Africa travar självsäkert till sig placeringen BIS valp och är därmed kvalificertad till Puppy Of The Year. Syrran "Coco" Haute Coutur Out of Africa blev andra bästa tikvalp.

Även de vuxna hundarna kämpade väl och hundarna tävlade framgångsrikt med Kenzo” Faraoland Xcellent Example som vann BIR veteran och ”Lilja” Faraoland Treasure Of The Rainbow som tredje bästa tik.


"Happy" Happy New Year Out of Africa BIS valp

2013-08-03

Basenjispecialen 2013, en tillställning helt i Faraolands färger!

Hela året ser man fram emot basenjispecialen. Det är då kämparnas kämpare ska göra upp men det är också då man ska träffa alla vänner, umgås och ha trevligt. Nya och gamla hundar i en härlig blandning blir det också. Vår special ger fortfarande en familjekänsla där vi inte bara tävlar. Härjarö var en väldigt fin och vacker plats att ha en special på. Bra, rymliga och fullt utrustade stugor med vackra omgivningar att promenera och rasta hundarna i. En stor och härlig utställningsring med närhet till camping och stugor och där hundarna verkligen kunde visa sig till fullo. Vädret stod oss bi och benämningen stekhett fick en ny och svettig innebörd. Hundarna klarade sig bättre än sina ägare och jag vill ge en eloge till alla hundar som bjöd oss på denna uppvisning trots värmen.

Resultatmässigt var det återigen en fantastisk triumf för Kennel Faraoland som endast kan beskrivas som STORSLAM och här låter jag bilderna tala.

Tack till alla som gjorde årets special till ett oförglömligt minne, tack till alla som visade hundar från faraoland med ett speciellt tack till Jenny som jobbade 100 % av helgen. Sist men inte minst tack till Sami för den uppvisning du bjöd oss på, den ska vi sent glömma.

Du kom, Du sågs, Du segrade!


"Sami" Faraoland Regres A Mi bästa hane


"Danko" Faraoland Kenzo Power fortsätter göra strålande resultat och blir fjärde bästa hane.


"Lilja" Faraoland Treasure Of The Rainbow följer upp sin BIS valp från förra året med att bli bästa tik i år.


"Sami" Faraoland Regres A Mi BIS och "Lilja" Faraoland Treasure Of The Rainbow BIM


Även valparna ville vara med och visa framtassarna.


"Happy" Happy New Year Out of Africa BIM valp


"Coco" Haute Coutur Out of Africa travar in som andra bästa tikvalp.

Faraoland visade sin bredd genom att vinna BIS uppfödargrupp med en grupp som innehöll alla färger som en basenji kan ha.


"Sami" Faraoland Regres A Mi, "Kenzo" Faraoland Xcellent Example, "Lili" Faraoland HD Street Glide och "Danko" Faraoland Kenzo Power

2013-07-21

Faraoland har en ny champion!

På Köpings internationella utställning den 21 juli slår "Danko" Faraoland Kenzo Power till och tar sitt svenska championat i stark konkurrens. Stort GRATTIS till Annie, bra jobbat!"Sami" Faraoland Regres A Mi med ägare och handler Annie Schallengruber.

Helgen bjöd på fler framgångar i form av Faraolands och Barkless fina valpar. "Coco" Haute Coutur Out of Africa kämpade på i värmen och blev först BIR valp för att sedan gå vidare och bli BIS 4!


"Coco" Haute Coutur Out of Africa och Jenny.

Även "Happy" Happy New Year Out of Africa visade sina talanger i ringen genom att bli BIM valp, endast slagen av syrran "Coco".


"Happy" Happy New Year Out of Africa

Faraolands unga tjejer "Lilja" Faraoland Treasure Of The Rainbow och "Lexi" Chagmas Rose To Faraoland uppskattades också av domare Ramune Kazlauskaite och slutade som tredje bästa tik respektive fjärde bästa tik

2013-07-16


Stora framgångar för Faraoland i Alfta och Estland!


Den här helgen har varit fylld av framgångar för Faraoland både när och fjärran. Vi som stannade i Sverige vi bilade upp till Hälsingland och utställningen i Alfta. Det var Jenny, jag och 7 hundar + packning men som alla vet finns det hjärterum fins det stjärterum. Vi bodde hos Anna Byström och hennes fina dalmatier hane och vi hade en trevlig somrig kväll med god mat, dryck och trevligt hundsnack. Anna hade en skön inhägnad tomt där alla hundarna kunde springa lösa. Efter kvälls promenad somnade vi dock alla ganska tidigt för att vara pigga och taggade utställningsdagen. Alfta var en vacker plats och funktionärerna var fantastiskt serviceminded man fick ett mycket trevligt bemötande med unga grabbar som stod för bärhjälp m.m. Hundarna var på toppen humör och det gick väldigt bra för oss. Först ut var lilla Haute Couture Out Of Africa "Coco" som blev bir valp. Hon skötte sig exemplariskt i ringen med duktiga handlern Jenny. Ch Chagmas Rose to Faraoland "Lexi" vann championklassen, Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja" vann unghundsklassen och i BT blev "Lexi" etta visad av Anna och "Lilja" trea m. cert. visad av Jenny. "LexiL blev sedan även BIR. Det blev inget i grupperna för basenji denna dag men det blev det för dalmatiner ,vår reskamrat Jill gick hela vägen från veteran klass till BIR o BIG. Vilken dag!!!!! Även om resan var väldigt lång så körde vi med ett stort leende på våra läppar hela vägen hem.


Haute Couture Out Of Africa "Coco" Faraolands Franska skönhet.


Ch Chagmas Rose to Faraoland "Lexi" BIR och Justin BIM


Vår basenji Anna hade rest till Estland för att tävla och vi fick härliga dags rapporter. Första dagen var det specialutställning för grupp 5 och då blev Faraoland Swedish Design "Julle" BIR och slog därmed mamma Hazhart Miss Chevious "Missy" som blev BIM båda med cert. En vinst som gjorde att "Missy" blev ny Estnisk Champion.

Faraoland Swedish Design "Julle" travar rutinerat


Dag två var det internationell utställning på en gammal sportstadion inne i Pärnu. I gassande sol och luft som stod still blev Faraoland Swedish Design "Julle" tredje bästa hane och Hazhart Miss Chevious "Missy" vann först championklassen för att sedan sluta som andra bästa tik med reserv CACIB.

Dag tre var även det en internationell utställning på den gamla stadion och även denna dag blev Faraoland Swedish Design "Julle" tredje bästa hane medan Hazhart Miss Chevious "Missy" slog till med att bli bästa tik med CACIB och därmed ny det stora målet för vår helg att ta sin Internationella Championattitel!

Hazhart Miss Chevious "Missy" BIM med CACIB och därmed Internationell Champion


Även i England hände det saker för "Erik" Faraoland Volvo Amazon som inte visats på ett helt år gick hela vägen till 2BH med R.CC. Grattis Paul and Peter.

"Erik" Faraoland Volvo Amazon


2013-06-30

Faraoland höll fanan högt (både Sveriges och Frankrikes) på SKK’s och SSUK’s utställning i Borås i helgen 29-30 juni

Borås bjöd (som vanligt) på regn under utställningshelgen men trots det skötte sig Faraolands och Barkless hundar med den äran.

På lördagen var det Faraoland Swedish Design "Julles" tur att ännu en gång knipa ett cert, det fjärde i ordningen och dessutom bli andra bästa hane.


Faraoland Swedish Design "Julle" med sin certrosett.


Söndagens skörd var ännu mer imponerande med Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja" som andra bästa tik med cert (sitt tredje), bästa unghund och senare även BIS 4 unghund. Vilken prestation i regn och kyla!

Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja" laddar inför finalen för att sedan bli BIS 4 unghund!


Faraolands och Barkless unga fransos och fransyska hade även de en bra dag med Haute Couture Out Of Africa "Coco" som bästa tikvalp 4-6 månader och Happy New Year Out Of Africa "Happy" bästa hanvalp 4-6 månader. Happy gick sedan vidare och blev BIM valp totalt.

Haute Couture Out Of Africa "Coco" får instruktioner av Jenny för att sedan prestera superbra när det gäller.


Happy New Year Out Of Africa "Happy" BIM valp och Shahrans Starlet "Piff" BIR valp till på vänstra bilden och till höger “Happy” med matte Christina, båda lika stolta.


Framgångar i Windsor 28 juni

I kunglig miljö trivdes Faraoland Yuletide Snowfall at Elscos "Buster" så bra att han travade till sig CC för rasspecialist Rusty Grayson! Stort grattis till Scott och John!Valpplaner hösten/vintern 2013


2013-06-01

Faraoland hade verkligen en bra dag på Norrköpings nationella utställning. På hanhunds-sidan var tre av fyra placerade hundar från Faraoland med vackra Faraoland Xcellent Ecemple "Kenzo" i top, "Kenzo" blev dessutom BIR veteran. Tredje bästa hane med cert blev Faraoland Swedish Design "Julle" och som fjärde bästa hane med reservcert travade Faraoland Kenzo Power "Danko" in.

Tikarna var inte sämre de med Faraolands Australiensiska import Hazhart Miss Chevious "Missy" som bästa tik och även BIR. Missy blev senare utvald i gruppen men inte placerad. Andra bästa tik med cert blev Missys unga dotter Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja" och tredje bästa tik blev Chagmas Rose To Faraoland "Lexi".


Som om inte detta vore nog slog Faraolands uppfödargrupp till och blev BIS 3!!!


Deltagande hundar i uppfödargruppen var från höger "Julle", "Danko", "Kenzo" och slutligen "Lily"


Hazhart Miss Chevious "Missy" med sina framgångsrika ungdomar från Dreamteam-kullen.
Från vänster Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja", Faraoland Swedish Design "Julle" och Hazhart Miss Chevious "Missy"

Sist men absolut inte minst ett stort Grattis till Faraolands begåvade handler för BIS veteran-vinsten med Faraolands favorithund av den prickiga modellen Multi ch Jilloc´s Joyride "Jill".


Jenny Andersson och Multi ch Jilloc´s Joyride "Jill".

2013-05-12

Ch. Faraoland Yippie Loka ”Loka” och Ch. Zahleka Emile Emilion ”Emil” vackra son Faraoland Christmas Cracker "Fox" blir andra bästa hane med CC under domare Cristian Petre Stavarache från Rumänien. Stort grattis och bra jobbat!


Faraoland Christmas Cracker "Fox"

2013-05-11

Nationell utställning i Lidköping

I lördags var det dags för utställning i Lidköping. Denna gång var det inte så många Faraoländare anmälda så det blev ingen uppfödargrupp. Ch Chagmas Rose to Faraoland "Lexi" lyste starkast idag och travade rutinerat in som andra bästa tik och Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja” fick Excellent med CK men blev sedan oplacerad i bästa tik-klass.

Ch Chagmas Rose to Faraoland "Lexi" i ringen med handler Jenny Andersson.Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja" i line up för bästa tik.

Faraoland Swedish Design“ "Julle”" slutade som fjärde bästa hane med Excellent och CK

Faraoland Swedish Design“ "Julle”"


Faraolands och Barkless unga franska importer Haute Couture Out of Africa ”Coco” och Happy New Year Out of Africa ”Happy” fick följa med för socialisering och träning och skötte sig med den äran.


Happy New Year Out of Africa ”Happy” och Jenny tränar för fullt, snart blir det debut ringen på riktigt

Och sedan var det sax för syrran Haute Couture Out of Africa ”Coco” att prova på. Även hon visade att det här med utställningar kommer att gå som en dans när det är dags.

2013-05-03

Härliga bilder har kommit på Faraoland Nile Wild Lyx ”My” och Faraoland Christmas Gingerbread ”Shogun”. Tack för fina bilder på vårglada hundar!


Faraoland Nile Wild Lyx ”My” och Faraoland Christmas Gingerbread ”Shogun”

2013-04-28

"Julle" går hela vägen till BIS 1 i Köping!

På SSUK's utställning i Köping slår Faraoland Swedish Design“ "Julle”" till och tar sitt andra cert och går dessutom hela vägen och plockar hem Best In Show junior/unghund!

julle
Faraoland Swedish Design“ "Julle”"

Även faraolands tjejer skötte sig väl och Ch Chagmas Rose to Faraoland "Lexi" slutar som andra bästa tik och Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja” blev fjärde bästa tik

2013-04-27

Unga, vackra Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja" blir andra bästa tik med cert i Västerås under domare och rasspecialist Sofie Lönn! Tack handler Jenny Andersson för all tid och kärlek du har gett till lilla prinsessan!

Lilja
Faraoland Treasure Of The Rainbow "Lilja”"

Faraolands nyblivna champion Ch Chagmas Rose to Faraoland "Lexi" visade också sina många kvalitéer och slutade som fjärde bästa tik.

Och slutligen visade Multi CH.Faraoland Xcellent Example "Kenzo" var skåpet ska stå genom att vinna BIR veteran

2013-04-26

"Amigo" tar ytterligare en titel!

I Pello i Finland slog N GBZ SE BG CY PH UA MD AZ TY RO GE Ch BSW-12 BG Grand Ch RO Grand Champion Faraoland Va Todo Al Ganador "Amigo" till igen. För domare Markku Kipinä från Finland fick "Amigo" CAC, blev BIM och därmed även Nordisk och Finsk Champion. Härligt, så ska det se ut!

Amigo
Faraoland Va Todo Al Ganador "Amigo"

2013-04-25

Faraoland har en ny Champion!

Ända borta i Vladivostok i Ryssland har snygga "Monty" Faraoland Black Monarch Evonty erövrat titeln Rysk Juniorchampion.

Stort grattis till ägare Marina Taranova och tack för att du tar så väl hand om "Monty"!


Monty
"Monty" Faraoland Black Monarch Evonty

2013-03-30

Faraolands och Barkless senaste tillskott ”Coco” Haute Couture Out of Africa och "Dior" Happy New Year Out of Africa poserar redan vant

Coco och Dior

Haute Couture Out of Africa och Happy New Year Out of Africa

Coco Dior
”Coco” Haute Couture Out of Africa "Dior" Happy New Year Out of Africa

2013-03-29

“Julle” Faraoland Swedish Design visar framtassarna på Stockholm International Dog Show 29-31 mars 2013 och blir BIM med cert och cacib i hård konkurrens

Julle

Arkivbild på “Julle” Faraoland Swedish Design


2013-03-28

"Lexi" Ch Chagmas Rose to Faraoland och "Lily" Ch Faraoland HD Street Glide har ögonlysts med fantastiska resultat.


2013-03-09

Faraoland har en ny Champion!

"Lexi" Ch Chagmas Rose to Faraoland slog till med cert och därmed även Svenskt Championat på Södermanland Kennelklubbs internationella inomhusutställning mars 2013. Grattis även till uppfödare Gro Udby från kennel Chagmas. Tack till Cilla Johansson och Jenny Andersson för proffsig handling.

Lexi

"Lexi" Ch Chagmas Rose to Faraoland


“Lilja” Faraoland Treasure Of The Rainbow lät artigt “storasyster” glänsa på sin dag men knep ändå ett CK och ett reserv-cert

Lilja

Tjejerna vilar välförtjänt ut efter en ansträngande dag

Lexi och Lilja

"Lexi" Ch Chagmas Rose to Faraoland och “Lilja” Faraoland Treasure Of The Rainbow