Att Lexi en gång kom till världen och överlevde känns fortfarande som ett under och att jag sedan haft den stora förmånen att vara hennes matte i 7 år känns som den största ynnest. Om Lexi kan skrivas mycket för hon är en mycket speciell basenji i alla avseenden. Hon är en trofast och lojal vän, mjuk och snäll. Hon är finurlig och rolig men samtidigt bestämd och envis när hon vill något särskilt. Hon har en del unika egenheter och som exempel kan nämnas magmassage som enligt resten av hennes flock nått till extrema önskemål men som hon anser ytterst nödvändiga för att ha en bra dag. Lexi är ingen alfa tik och har inga önskemål att bestämma i sin flock. Hon är nöjd med den plats hon har och fokuserar mest på livets njutningar.

Det jag skattar mest hos Lexi är självklart hennes underbara väsen men också hennes storhet som avelstik. Med endast en tidigare kull har hon visat sig ovärdelig inte bara för mig utan även för uppfödare runt om i Europa. Hennes gener fortsätter i nya generationer i Ryssland, Finland, Litauen, Belgien ,Polen och nu även i Norge. Vi följer hennes framgångsrika avkommor med största intresse och stolthet. Lexi själv skall nu ha sin mycket efterlängtade andra kull och det gör oss otroligt förhoppningsfulla. Pappan till den kommande kullen är vald med största omsorg och planering. Han är egenuppfödd, vacker, lugn, harmonisk och arbetsvillig vilket gjort att hans titel är multi champion Faraoland Swedish Design Julle. Vi låter här Julles matte som känner honom bäst presentera honom:

Utöver dessa underbara hundars väsen varför just de två? När jag för ett antal år sedan köpte frusen sperma från två enligt mig helt outstanding hanar på Kennel Jasiri-Sukari i USA var målet att i kommande generationer kunna kombinera dessa två. Lexis pappa CH.Jasiri-Sukari John Trivolta ( foto)och Julles farfar Jasiri-Sukari Juri Maguire( foto). Målet var att inte bara att föda framgångsrik avkomma i direkt nedstigande led utan att kombinera dem för att få en stabil och varaktig fortsatt avelsstrategi. Min ambition är att para på framförallt typ och inte alltid endast på detaljer. Vissa saker prioriteras dock alltid på Kennel Faraoland som hälsa ,temperament, sundhet, vackra huvuden och korrekta rörelser.

Jag har förhoppningen att dessa valpar ska komma till världen med tillförsikten om att bli älskade familjemedlemmar som får leva ett aktivt, friskt, roligt och långt liv.

Tillbaka