Om mig

Jag är uppväxt i en riktig hundfamilj. Det har alltid funnits hundar i hemmet, främst taxar och där hundintresset alltid varit en stor del av allas liv. Den som först blev nyfiken på rasen basenji var min pappa. När familjen skulle företa sin första resa till Crufts Dog Show i England, var förutom taxarna, basenji en av de raser som skulle beskådas. Min första kontakt med basenji blev verkligen en kärlek vid första ögonkastet. Det var en liten röd tik med silkeslen päls, svarta små pepparkorn till ögon som illmarigt och nyfiket tittade över kanten på sitt bås. Jag tyckte att hon var ett under av skönhet.

Helena

Min första egna basenji fick jag långt senare. Det var en svart & vit hane SE Ch Beldams Black Dancing Diamond. Han kom från Kris Sandbergs kennel i Sala. ”Kasai” var resultat av ett samarbete mellan Kris, Lars Malmqvist (kennel Madingo´s) och Staffan Drangel (kennel Pepper). Dessa tre personer hade köpt in tre nya avelsdjur till Sverige från Mrs Mirrie Car- dews kennel S:t Erme. Kasai var en mycket elegant basenji med kort glänsande päls. Kärt barn har många namn, han döptes snart om till (Dia)Manten. Han hade många egenheter, bland annat en förkärlek till choklad. Torrfodret fick blandas med mjölkchoklad. Mormors hembakade chokladkaka döptes snabbt om till Mantens mumskaka.

Jag är mycket stolt över mitt Egyptiska kennelnamn som jag fått ärva från en uppfödare i England. Stavningen har dock ändrats från det engelska Ph till det svenska F. Den hund som numer förekommer i de svenska linjerna var en trefärgad tik vid namn Pharaohland Phoebe of Bokoto. Mrs Eileen Nuttall överlät namnet till mig på sin dödsbädd.

Gunnar
43År med basenji
19ägna hundar
165valpar
64champions